Udruženje koje ima želju, volju i ideju kako poboljšati život OSI u opštini Babušnica

Galerija slika

Prvi sastanak projekta "Kompostiraj profitiraj" 06.07.2021

Predstavljanje projekta „Kompostiraj – profitiraj!“ i formiranje grupe pjoprivrednih proizvođača.

Obuka o kompostiranju 14.07.2021

Obuka za poljoprivredne proizvođače u projektu u Ženskom centru u selu Gorčinci i potpisan Memorandum o saradnji. Obuku su sproveli predavači Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Pirot sa ciljem potpunog osposobljavanja poljoprivrednih proizvođača da samostalno kompostiraju i uspostavljanja procesa kompostiranja u domaćinstvima uz praćenje i podršku udruženja “Kuća za nas” .

Podeljeno 10 kompostera 24.07.2021.

U sklopu projekta dana 24.07.2021.podeljeno je 10 kompostera zapremine 470l poljoprivrednim proizvođačima.

Ulična akcija u Babušnici 23.08.2021.

U ponedeljak, 23.08., družili smo se sa našim sugrađanima u Babušnici. Pričali smo o kompostiranju, šta je u stvari to i zašto treba da kompostiramo. Bilo je poučno i zabavno!

U poseti proizvođačima! Kompostirajte i vi i profitirajte! 25.08.2021.

U sredu, 25.08., družili smo se sa proizvođačima u Babušnici. Obišli smo postavljene kompostere i pričali o kompostiranju.

Dan otvorenih vrata! 10.11.2021.

Događaj smo održali u jednom od domaćinstava koje je uključeno u projekat 10.11.2021. u Babušnici. Pročitajte vise u Vestima.

Završetak projekta "Kompostiraj profitiraj"! 01.01.2022.

Ove godine naše udruženje uspešno je realizovalo projekat „Kompostiraj – profitiraj!“ uz podršku ORCA organizacije za poštovanje i brigu o životinjama kroz projekat “Tvoje mesto u Srbiji“. Okupili smo i obučili grupu od 10 poljoprivrednih proizvođača sa teritorije opštine Babušnica da kompostiraju biorazgradivi otpad u svojim domaćinstvima, a uz pomoć kompostera koje su dobili kroz projekat. Oni će u proleće iz svojih kompostera dobiti kompost koji će koristiti kako bi dobili zdrave i jake biljke i uštedeće na kupovini zemlje i veštačkih djubriva. Pročitajte više na stranici VESTI.

Projekat "Žene sa invaliditetom u zajednici" 18.05.2023.

UG „Kuća za nas“ organizovala je okrugli sto i radionicu kao deo projekta „Žene sa invaliditetom u zajednici“, koji se sprovodi u saradnji sa Mrežom „IZ KRUGA“ – Srbija. Projekat finansira Oak fondacija iz Švajcarske u okviru programa „Osnaživanje ženskih organizacija i pokreta u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori“. Radionica na temu nasilja i servisa podrške za žene sa invaliditetom koje se nalaze u situaciji nasilja održana je u četvrtak, 18.05. Radionicu je vodila Snežana Mađerčić, predsednica Mreže …IZ KRUGA – Srbija. Cilj radionice bio je informisati i edukovati žene sa invaliditetom o servisima podrške dostupnim u njihovoj lokalnoj zajednici. Poziv je bio upućen svim ženama da prisustvuju događaju koji se održao u informativno-edukativnom centru Turističke organizacije Babušnice, od 15h do 17h.

ZAVRŠEN PRVI MODUL OBUKE ZA MEKE VEŠTINE U NAŠOJ OPŠTINI 25.-26. 06.2023.

Sa zadovoljstvom obaveštavamo sve učesnike i zainteresovane da je uspešno završen prvi modul obuke za meke veštine u našoj opštini! Obuka je održana 25. i 26. juna i protekla je u potpunosti prema planu.

Tribina "položaj žena sa invaliditetom u lokalnoj zajednici: aktuelna istraživanja i iazazovi" 29.06.2023.

U četvrtak, 29. juna, organizovana je važna tribina posvećena položaju žena sa invaliditetom u našoj lokalnoj zajednici. Događaj je okupio učesnike koji su pokazali veliko interesovanje za teme koje su obuhvaćene istraživanjima i izazovima sa kojima se ove žene suočavaju.

Tribina je bila organizovana u cilju pružanja platforme za analizu aktuelnih istraživanja koja su povezana sa položajem žena sa invaliditetom u našem okruženju.