VESTI

Održana tribina "Položaj žena sa invaliditetom u lokalnoj zajednici: aktuelna istraživanja i izazovi" U Babušnici

U četvrtak, 29. juna, organizovana je važna tribina posvećena položaju žena sa invaliditetom u našoj lokalnoj zajednici. Događaj je okupio učesnike koji su pokazali veliko interesovanje za teme koje su obuhvaćene istraživanjima i izazovima sa kojima se ove žene suočavaju.
Tribina je bila organizovana u cilju pružanja platforme za analizu aktuelnih istraživanja koja su povezana sa položajem žena sa invaliditetom u našem okruženju.
Tokom tribine, raspravljalo se o mnogim ključnim aspektima. Poseban naglasak bio je stavljen na značaj osnaživanja žena sa invaliditetom i njihovu potrebu za jednakim pristupom obrazovanju, zapošljavanju i zdravstvenim uslugama, odnosno servisima podrške. Takođe, naglašena je važnost unapređenja pristupačnosti infrastrukture, kako bi se ženama sa invaliditetom omogućilo neometano učešće u društvenim aktivnostima.
Diskusija je bila živa i angažovana, a učesnici tribine su iznosili svoje stavove, iskustva i sugestije za poboljšanje situacije. Uočeno je da je nedostatak svesti o specifičnim potrebama žena sa invaliditetom i dalje jedan od ključnih izazova sa kojima se suočavaju.
Na kraju, zaključeno je da je neophodno nastaviti sa edukacijom i osvešćivanjem društva o važnosti inkluzije i podrške ovim ženama, ali i edukacijom i osvešćivanjem samih žena sa invaliditetom o pravima i mogućnostima koja imaju.
Uz zahvalnost svima koji su učestvovali u tribini, pozivamo zajednicu da podrži dalje napore ka stvaranju inkluzivnog i podržavajućeg okruženja za sve građane, bez obzira na njihove sposobnosti.

Najnoviji komentari

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *